مرکز آموزش زبانهای خارجی نیروانا
چرا یادگیری دست کم یکی از زبان های خارجی مهم است؟
زبان مهمترین ابزار انسان برای برقراری ارتباط در جامعه است و بدون فهم زبان ارتباط برقرار کردن با دیگران به کاری سخت و پیچیده بدل می شود. پس بسیار مهم است که در جهان امروز که ارتباطات بسیار گسترده شده و از مرزهای شهر و کشورها فراتر رفته است، هر انسانی برای آنکه بتواند فرد موفق تری باشد، دست کم به یک زبان غیر از زبان مادری خودش نیز مسلط باشد و یا آن را آنقدر بشناسد که بتواند بوسیله آن با افراد بیشتری در جهان ارتباط موثر برقرار کند. در کشورهای پیشرفته آموزش زبان های خارجی از همان دوران ابتدایی بسیار جدی گرفته می شود چرا که اهمیت این موضوع را به خوبی درک کرده اند. اما در کشور ما متاسفانه به دلایلی امر آموزش زبان در دستور کار مدارس آنطور که باید قرار نگرفته است، و آموزشگاه های زبان های خارجی این رسالت را بر عهده گرفته اند. در این مقاله تعدادی از مهمترین و پرطرفدارترین زبان های زنده حال حاضر در جهان را بصورت مختصر معرفی کرده ایم:
زبان انگلیسی یکی از زبانهای هندواروپایی از شاخهٔ ژرمنی است. خود شاخهٔ ژرمنی به دو بخش شرقی و غربی تقسیم میشود و انگلیسی به ژرمنی غربی تعلق دارد. این زبان در انگلستان و جنوب شرقی اسکاتلند تکامل یافتهاست. از دیگر زبانهای شاخه ژرمنی میتوان به آلمانی، هلندی، دانمارکی، سوئدی و نروژی اشاره کرد. امروزه نزدیک به نیمی از مجموعه واژگان و دستور زبان انگلیسی از ریشهٔ ژرمنی است و نیم دیگر را وامواژهها تشکیل میدهد. بیشتر این وامواژهها از زبانهای لاتین،فرانسوی، بخشی از یونانی و دیگر زبانها وارد انگلیسی شدهاند. زبان انگلیسی باستان شباهت بسیار زیادی به زبان آلمانی باستان داشتهاست چون انگلیسی زبانها عمدتا اقوام ژرمنی بودند که از آلمان وارد بریتانیا شدند و به نوعی زبان آلمانی را میتوان مادر زبان انگلیسی دانست.
به دلیل تأثیر بالای نظامی، اقتصادی، علمی، سیاسی و فرهنگی بریتانیا بر جهان پس از سدهٔهجدهم و تأثیر ایالات متحده آمریکااز سدهٔ بیستم میلادی به این سو، این زبان در سطح جهان گسترش یافته و به عنوان زبان دوم، زبان میانجی و زبان اداری در بسیاری نقاط جهان کاربرد پیدا کردهاست.
زبان انگلیسی به عنوان زبان مادری در کشورهای انگلستان، آمریکا، کانادا، استرالیا، ایرلند، نیوزلند، آفریقای جنوبی، غنا و بسیاری کشورهای دیگر کاربرد دارد. انگلیسی امروزه از نظر تعداد گویشوَر، پس از چینی و اسپانیولی، سومین زبان در جهان است. تعداد کسانی که زبان مادریشان انگلیسی است امروزه بیش از ۳۸۰ میلیون نفر تخمین زده می شوند. زبان انگلیسی در بسیاری از کشورها زبان میانجی است و مهمترین زبان جهان در زمینههای سیاسی، اقتصادی، نظامی، صنعتی، فرهنگی و علمی، در روابط بینالملل بهشمار میآید. زبان انگلیسی نقریبا در همه کشورها آموزش داده می شود. در کشور ایران نیز در بین زبان های خارجی ، انگلیسی بیشترین گویشور را دارد.
زبان فرانسه یا فرانسوی یکی از زبانهای زنده و اصلی دنیاست که زبان اصلی یا رسمی کشور فرانسه و همچنین زبان اول کشور بلژیک، بخش هایی از سوییس و همچنین بخشهایی از کانادا، به ویژه در ایالت کِبِک، می باشد. این زبان همچنین در شمال و غرب آفریقا، لبنان و بخشهایی از جنوب شرقی آسیا -مستعمرههای سابق فرانسه- مرسوم می باشد. فرانسوی زبان دوم در ۵۵ کشور جهان است و به طور گسترده در ارتباطات بینالمللی پس از زبان انگلیسی مورد استفاده قرار میگیرد. بطور کل تقریبا ۳۰۰ میلیون نفر در جهان زبان فرانسوی را به عنوان زبان مادری و یا زبان دوم صحبت میکنند.
زبان فرانسه تا اوایل قرن بیستم زبان دیپلماسی و یکی از دو زبان اصلی مذاکرات بینالمللی بود. امروز نیز یکی از شش زبان رسمی سازمان ملل و به همراه زبان انگلیسی یکی از دو زبان رسمی اتحادیه بینالمللی المپیک، صلیبسرخ بینالمللی و سازمانهای دیگر است. زبان فارسی امروزی نیز بیش از تمام زبان های خارجی دیگر، متاثر از زبان فرانسه می باشد… (مقاله کاملی درباره زبان فرانسه را می توانید در اینجا بخوانید.)
اسپانیولی (español)، یا کاستیلی از خانوادهٔ زبانهای رومی و یکی از پُر گویشورترین زبانهای جهان است. طی آمار سال ۲۰۱۴ میلادی زبان اسپانیایی با ۴۷۰ میلیون نفر گویشور به عنوان زبان مادری و بعد از زبان چینی دومین زبان پر گویشور جهان است. کشور مکزیک از لحاظ جمعیت گویشوران پر جمعیت ترین کشور اسپانیولی زبان می باشد.
در سال ۱۹۹۹، اسپانیولی زبان مادری ۳۵۸ میلیون نفر و مجموعاً ۴۱۷ میلیون گویشور در سرتاسر جهان بوده است. در زمان نگارش این مقاله این ارقام به ۴۰۰ و ۵۰۰ میلیون نفر افزایش یافته است. حدود ۱۶ درصد جمعیت ایالات متحده به زبان اسپانیایی صحبت میکنند و اسپونیولی زبان دوم کشورشان است.
زبان آلمانی (Deutsche) زبانی از خانواده زبانهای هندواروپایی و عضوی از شاخه زبانهای ژرمنی غربی در کنار هلندی، انگلیسی و آفریکانس است که بیشتر در اروپای مرکزی تکلم میشود.
زبان آلمانی پرگویشورترین زبان اتحادیه اروپا با بیش از ۹۵ میلیون گویشور است. بیشتر گویشوران این زبان در کشورهای آلمان، اتریش، سوئیس، لیختناشتاین، لوگزامبورگ، شرق بلژیک، آلتو آدیجه، آلزاس، لورن و جنوب دانمارک زندگی می کنند. این زبان در آلمان، اتریش، بخش هایی از سوئیس، تیرول جنوبی (ایتالیا)، بخشی از بلژیک و لیختن اشتاین زبان رسمی به حساب میآید. همچنین این زبان، زبان اقلیتهایی در رومانی و نامیبیا نیز می باشد. بخشی از کلمات زبان آلمانی ریشه در زبانهای لاتین و یونانی دارد و قسمت کوچکی نیز از فرانسوی و انگلیسی به عاریه گرفته شدهاست.
این زبان دومین زبان اسناد علمی بعد از انگلیسی و سومین زبان بکار برده شده در سایت های اینترنتی پس از زبان انگلیسی و زبان روسی در جهان است. همچین گفته میشود یک دهم کل کتابهایی که هر ساله در جهان تألیف میشوند به زبان آلمانی است.
زبان آلمانی شامل دو گویش اصلی آلمانی بالا و آلمانی پایین و همانند انگلیسی دارای تعداد زیادی از گویشهای فرعی است. بر این اساس، زبان معیاری با نام آلمانی معیار وجود دارد که بیشتر به آلمانی بالا شبیه است. آلمانی معیار زبانی است که به خارجیها آموزش داده میشود و نوعی زبان میانجی است.
زبان ایتالیایی (La Lingua Italiana یا Italiano) از شاخههای زبان لاتین است و با زبان های دیگر لاتین مانند اسپانیولی، فرانسوی، رومانیایی و پرتغالی شباهات های زیادی دارد. در بین زبان های لاتین، ایتالیایی بیشترین واژگان مشترک با لاتین و نزدیکترین زبان به آن است.
گویشوران این زبان در ایتالیا، بعضی از بخش های کشور سوئیس که با ایتالیا مرز مشترک دارند،اتیوپی،مالت،واتیکان،سنمارینو، ونزوئلا، کرواسی، مراکش، اسلوونی، لیبی، تونس، سومالی، سومالیلند، اریتره، جزیره کِرث و شهر نیس فرانسه (هر این دو پیشتر جزو خاک ایتالیا بودند)، آمریکا، کانادا، استرالیا، آلبانی، بخشهایی از کشور آرژانتین و قسمتهایی از برزیل سکونت دارند.
نسل قبلی کشورهایی همانند مراکش و لیبی هنوز به زبان ایتالیایی سخن میگویند ولی میزان گویشوران این زبان در این کشورها، پس از تاکید بیشترشان بر روی زبان های بومی و زبان عربی و انگلیسی کاهش پیدا کردهاست.
ترکی استانبولی (Türkçe) یا ترکی ترکیه (Türkiye Türkçesi) یکی از زبانهای شاخه جنوب غربی یا گروهاوغوزِ زبانهای ترکی است که ۸۸٬۰۰۰٬۰۰۰ نفر در سراسر جهان به عنوان زبان نخست یا زبان دوم به آن سخن میگویند. این زبان رایجترین زبان از شاخه زبانهای ترکی میباشد. جغرافیای آن شامل ترکیه و قبرس شمالی و قسمتهایی از عراق، یونان، بلغارستان، جمهوری مقدونیه، کوزوو، آلبانی و دیگر قسمتهای شرقی اروپا را شامل میشود. سالانه جمعیت بسیاری نیز از ترکیه به غرب اروپا و به ویژه آلمان مهاجرت میکنند که موجب تکلم ترکی در آن مناطق شده است.
ریشه زبان ترکی را میتوان در ترکستان چین در آسیای مرکزی جست. با گسترش قلمرو امپراتوری عثمانی این زبان که زبان رسمی آنها بود اصلاحات بسیار یافت. آتاتورک (اولین رئیس جمهور ترکیه) در سال ۱۹۲۸، الفبای عثمانی را با الفبای آوایی لاتین جایگزین نمود و کلمات بیشمار عربی، فارسی و سایر زبان های خارج را از آن حذف کرد.
زبان روسی (русский язык، با تلفظ: روسکیی ییزیک) پرگویشترین زبان اروپا و هشتمین زبان پرگویشور در جهان است که در بخشهای عظیمی از اوراسیا گفتگو میشود. روسی جزو زبانهای اسلاوی بهشمار میآید و با خط سیریلیک نوشته و خوانده میشود.
روسی زبان مادری حدود ۱۴۵ میلیون نفر است و ۱۱۰ میلیون نفر در جهان آن را به عنوان زبان دوم صحبت می کنند. روسی زبان رسمی کشور روسیه و یکی از زبانهای رسمی کشورهای بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و جمهوری خودمختار کِریمه و نیز یکی از شش زبان رسمی سازمان ملل متحد است. همچنین این زبان به صورت گسترده در کشورهای اوکراین، گرجستان، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان و رژیم صهیونیستی صحبت میشود.
ادبیات روس بسیار غنی بوده و دارای نویسندگان بزرگی چون لئو تولستوی، فیودور داستایفسکی، آنتون چخوف، الکساندر پوشکین، میخائیل لرمانتوف، ماکسیم گورکی، نیکلای گوگول، میشل بولگاکف و ولادیمیر ناباکوف میباشد.
زبان چینی یا دقیق تر: زبانهای چینی بخشی از خانواده زبانهای سینی-تبتی را تشکیل میدهند. زبان مادری حدود یک پنجم مردم جهان یکی از انواع زبان چینی است. زبان چینی فاقد الفبا است و کاملا بر پایه نمادها و نشانه ها می باشد. برای مثال 土 خط وسط پیشانی ببر است که نشان از بزرگی و امیر بودن است. این زبان در خود زبان چینی و سرزمین چین به نامهای جُونگ ون (中文، Zhōngwén) که برای نامیدن زبان نوشتاری بکار میرود، خن یو (汉语/漢語، Hànyǔ) و خوَیو (华语/華語، Huáyǔ) نامیده میشود. زبان اصلی و عمده و رسمی در سرزمین چین، چینی ماندارین یا پوتونگ خوا میباشد. زبان چینی با ۱٬۳۹۰٬۰۰۰٬۰۰۰ نفر گوینده پرگویشورترین زبان دنیا بهشمار میرود.
زبان سوئدی [Swedish] یکی از زبانهای هندواروپایی است که در کشور سوئد و قسمتهایی از کشور فنلاند به آن سخن میگویند. سوئدی زبان رسمی کشور سوئد به حساب میآید، اگر چه زبانهای خارجی دیگری نیز در کشور سوئد استفاده می شود که از آن جمله میتوان به زبان سامی اشاره کرد که مخصوص مردم ساکن شمال سوئد است.
زبان سوئدی با زبان کشورهای اسکاندیناوی از یک ریشه بوده و دارای همانندیهای فراوان است. زبان سوئدی به ویژه به زبان نروژی شباهت بسیار دارد و با زبان های فنلاندی و دانمارکی تفاوت اش بیشتر است. آکادمی زبان سوئد وظیفه مراقبت از زبان سوئدی را از طریق تنظیم و انتشار منظم واژهنامه این زبان انجام می دهد و اجازه ورود واژه از زبان های خارجی به زبان سوئدی را به راحتی صادر نمی کند.
زبان هلندی ، (Dutch) زبان ملی هلند و یکی از دو زبان رسمی کشور بلژیک است. البته زبان هلندی بلژیک را فلَندری مینامند. زبان هلندی از شاخه ژرمنی خانواده زبانهای هندواروپایی است.
زبان کره ای یا هانگول (한국어/조선말) زبان رسمی دو کشور کره شمالی و کره جنوبی است. کرهای همچنین یکی از دو زبان رسمی در منطقه خودمختار کرهای بینوایان در چین است. حدود ۸۰ میلیون گویشور زبان کرهای همراه با گروه بزرگی در استرالیا، برزیل، کانادا، چین، ژاپن، ایالات متحده، جمهوریهای شوروی سابق و اخیرا فیلیپین وجود دارند. زبان کرهای به دلیل گسترش موج کرهای در دنیا علاقهمندان قابل توجهی کسب کرده است.
در مورد طبقهبندی زبان کرهای در گروههای زبانی، اختلاف نظر وجود دارد. امروزه زبان کره ای بیشتر در خانواده زبان های زبانهای کهن سیبری دسته بندی میشوند. برخی از زبانشناسان آن را زبانی تکخانواده بهشمار میآورند. کرهای از لحاظ ساختواژه (صرف)، یک زبان پیوندی و از لحاظ ترکیب جمله (نحو) جزو گونه زبانی «نهاد مفعول فعل» است.
واژههای اصیل کرهای در حدود ۳۵٪ واژگان این زبان را تشکیل میدهند، در حالی که در حدود ۶۰٪ واژگان زبان کرهای را واژههای «چینی-کرهای» (واژگان چینی یا واژگانی که ریشه چینی دارند) به خود اختصاص دادهاند. ۵٪ باقیمانده، شامل وامواژههای دیگر زبانهاست که ۹۰٪ آنها از زبان انگلیسی وارد شدهاند.
زبان اسپرانتو ( Esperanto ) معروفترین زبان فراساخته جهان است که از میان زبانهای ابداعی موجود، بیشترین سخنگویان را در دنیا داراست. کسی که به زبان اسپرانتو سخن بگوید یا از آن استفاده کند را اسپرانتیست یا اسپرانتودان مینامند. نام این زبان از اسم مستعار دکتر لودویک زامنهوف (دکتر اسپرانتو)، پدیدآورنده این زبان بینالمللی، گرفته شدهاست. نخستین کتابی را که وی برای معرفی و آموزش زبان اسپرانتو نگاشت، با نام مستعار «دکتر اسپرانتو»، به معنی «دکتر امیدوار» ، منتشر ساخت، چراکه امیدوار بود با بهرهگیری از این زبان به عنوان زبان واحد مشترک جهانی، به ایجاد صلح و دوستی در سطح دنیا کمک شود. عنوان این کتاب «اینترناتسیا لینگوو» (به اسپرانتو: Internacia Lingvo) به معنی «زبان بینالمللی» بود، که بعدها تحت عنوان «کتاب اول» یا اونوا لیبرو (به اسپرانتو: Unua Libro) مشهور شد. هدف دکتر زامنهوف، که به افتخار او یونسکو نیز سال ۱۹۸۷ را بهمناسبت جشن صدسالگی زبان اسپرانتو، «سال زامنهوف» نامید، خلق زبانی بیطرف و صلحپرور بود که یادگیری آن نیز آسان باشد و به درک متقابل فرهنگهای مردم مختلف جهان کمک کند.
ویژگی منحصر بهفرد الفبای اسپرانتو، آوائی بودن یا فونِتیک بودنِ صددرصد آن است، بهاین معنی که پس از فراگیری آن در عرض چند ساعت، دیگر هیچگونه مشکلی برای فرد فراگیرندهٔ اسپرانتو در تلفظ یا دیکتهٔ واژگان وجود نخواهد داشت، چرا که هر حرف و کلمه در زبان اسپرانتو، تنها و تنها یکجور میتواند تلفظ یا نوشته شود. الفبای اسپرانتو دارای ۲۸ حرف از الفبای لاتین است که چهار حرف x, w, q, y در این الفبا وجود ندارند و در عوض شش حرف تکراری دارد که روی پنج حرف آن، هشتک قرار گرفته است و روی یک حرف دیگر، یک هفتک قرار دادهاند تا آوای آن ها را تغییر دهند: ( ĉ، ĝ، ĥ، ĵ، ŝ، ŭ )
اگر علاقه مند به یادگیری هر کدام از زبان های خارجی معرفی شده هستید، حتما به شما پیشنهاد می کنیم برای یادگیری آن زودتر اقدام کنید و زمان را از دست ندهید. برخی از این زبان ها را می توانید در مرکز آموزش زبان های خارجی نیروانا فرابگیرید. مشاوران ما در آموزشگاه نیروانا همواره آماده راهنمایی و تعیین سطح رایگان شما هستند.
در سال 1394 و با همکاری جمعی از اساتید برجسته و مجرب استان تهران و البرز، آموزشگاه نیــروانا در گلشهر کرج تاسیس گردید. در این مدت همواره سعی کرده ایم تا با استفاده از به روزترین و بهترین متدهای آموزش زبان و معماری روشهای متناسب با زبانآموزان ایرانی، علاقه مندان به یادگیری زبان را در رده های سنی مختلف از کودک تا بزرگسال آموزش دهیم و آموزشگاه زبان نیـــروانا را به عنوان یک آموزشگاه زبان موفق در سطح استان معرفی نماییم. امیدواریم در آینده نزدیک نام نیــروانا را به عنوان بهترین آموزشگاه زبان در کرج تثبیت نماییم و پس از آن مسیر پیشرفت و موفقیت را تا تبدیل شدن به بهترین آموزشگاه زبان در کشور طی کنیم.
اجرای روف گاردن دکوباغ
تمام حقوق وبسایت متعلق به آموزشگاه نیروانا است.
تمام حقوق وبسایت متعلق به آموزشگاه نیروانا است.